Stream of consciousness

This article is written by Leonie der Kinderen (drama therapist) and describes a writing assignment that you can use within the framework of creative expression, self-reflection or inspiration.

trauma

Trauma

Inkijkje in het therapeutische proces van vaktherapeut Leonie der Kinderen. Wat is het effect van specifieke bewoording in het behandelplan van de cliënt? Een reflectie op het woord trauma.

De Comfort Zone

Een kort artikel geschreven door Leonie der Kinderen over de comfort zone inclusief een aantal reflectie vragen om meer inzicht te verkrijgen in jou comfort zone en zo bij te dragen aan je persoonlijke ontwikkeling.

Consent

This article is a reflection on your (intimate) boundaries, it speaks about consent workshops originating from a collaboration between Consent Matters Maastricht and Centrum Vaktherapie.

Holistische therapie

We kijken wij naar het geheel van jou als mens, wij behandelen holistisch en afgestemd op jou als individu binnen jouw specifieke context.

Psychological benefits of Theater

This article, written by psychologist Kontessa Legaki, speaks about the benefits of improvisation and theater on our psychological health and development. From assertiveness to social skills.

Stress: In dialoog met je lijf

Ilse schrijft op ludieke wijze over dans- en bewegingstherapie: “Een aantal jaar geleden zijn mijn man en ik gaan backpacken door de Ardennen. We hadden weinig geld, geen auto maar wel twee stokoude rugzakken..”

Oxytocine

Dit artikel door Latona Bekker verteld over de chemie van het lichaam en het bewust beïnvloeden van onze fysiologische en onze gevoelstoestand. Dat doet ze aan de hand van het ‘knuffel’hormoon oxytocine.

art

Spel en Experiment

In dit gastartikel beschrijft beeldend therapeute Janneke Swaen de kwetsbaarheid die gepaard kan gaan met het maken van beeldende kunst, de zichtbaarheid en over de vrijheid van het experiment.

natuur maastricht

Stress Maastricht

Muziektherapeut Sirik de Jong beschrijft in heldere taal wat stress nou eigenlijk is en wat er gebeurd in ons lichaam en in onze hersenen. Ook kijken we naar wat je in Maastricht tegen stress kunt doen.