Wat is Muziektherapie?

Muziektherapie is een ervaringsgerichte therapievorm. Dit betekent dat vooral gaat om het opdoen van (nieuwe) ervaringen. In de muziektherapie ga je vooral doèn. De nadruk ligt op de beleving en de ervaring binnen de muziek.

De Comfort Zone

Een kort artikel geschreven door Leonie der Kinderen over de comfort zone inclusief een aantal reflectie vragen om meer inzicht te verkrijgen in jou comfort zone en zo bij te dragen aan je persoonlijke ontwikkeling.

Trauma

Inkijkje in het therapeutische proces van vaktherapeut Leonie der Kinderen. Wat is het effect van specifieke bewoording in het behandelplan van de cliënt? Een reflectie op het woord trauma.

Oxytocine

Dit artikel door Latona Bekker verteld over de chemie van het lichaam en het bewust beïnvloeden van onze fysiologische en onze gevoelstoestand. Dat doet ze aan de hand van het ‘knuffel’hormoon oxytocine.

Vol vertrouwen

Dans en bewegingstherapeute Ilse beschrijft een aantal voorbeelden rondom vertrouwen uit het werkveld en haar persoonlijke ervaring. “Dapper stapt ze rond. Stapje voor stapje, haar handjes gespreid naast zich…”

Stress: In dialoog met je lijf

Ilse schrijft op ludieke wijze over dans- en bewegingstherapie: “Een aantal jaar geleden zijn mijn man en ik gaan backpacken door de Ardennen. We hadden weinig geld, geen auto maar wel twee stokoude rugzakken..”

Ik ga toch zeker niet dansen…

Ilse schrijft op een ludieke manier over de eerste ervaringen met danstherapie voor cliënten: “‘Zei ze nou serieus dans? Moet ik gaan dansen hier?’ kan ik ze horen denken.”

Improv Theater Class

[ENG] Hier vind je informatie over improvisatie theater lessen. Elke les duikt in een ander onderwerp rondom theater en improvisatie. Op zoek naar lessen in het Nederlands? Neem gerust contact op.

Conversation skills

In deze lessen in gespreksvaardigheden slaan Kontessa Legaki (Psycholoog MSc) en Leonie der Kinderen (Dramatherapeut) de handen ineen en nemen de participanten mee in theorie en oefening rond de dialoog.

Tarieven en vergoeding

Hier vind je alle informatie over tarieven van events, coaching, therapie en cursussen. Tevens wordt beschreven hoe je aanspraak kunt maken op vergoeding voor vaktherapie vanuit de aanvullende verzekering.