Wat is Muziektherapie?

Muziektherapie is een ervaringsgerichte therapievorm. Dit betekent dat vooral gaat om het opdoen van (nieuwe) ervaringen. In de muziektherapie ga je vooral doèn. De nadruk ligt op de beleving en de ervaring binnen de muziek.

Oxytocine

Dit artikel door Latona Bekker verteld over de chemie van het lichaam en het bewust beïnvloeden van onze fysiologische en onze gevoelstoestand. Dat doet ze aan de hand van het ‘knuffel’hormoon oxytocine.

Vol vertrouwen

Dans en bewegingstherapeute Ilse beschrijft een aantal voorbeelden rondom vertrouwen uit het werkveld en haar persoonlijke ervaring. “Dapper stapt ze rond. Stapje voor stapje, haar handjes gespreid naast zich…”

Stress: In dialoog met je lijf

Ilse schrijft op ludieke wijze over dans- en bewegingstherapie: “Een aantal jaar geleden zijn mijn man en ik gaan backpacken door de Ardennen. We hadden weinig geld, geen auto maar wel twee stokoude rugzakken..”

Ik ga toch zeker niet dansen…

Ilse schrijft op een ludieke manier over de eerste ervaringen met dans- en bewegingstherapie voor cliënten: “‘Zei ze nou serieus dans? Moet ik gaan dansen hier? Ik ga toch zeker niet dansen met dat mens!’ kan ik ze horen denken.”

Improv Theater Class

[ENG] Hier vind je informatie over improvisatie theater lessen. Elke les duikt in een ander onderwerp rondom theater en improvisatie. Op zoek naar lessen in het Nederlands? Neem gerust contact op.

Conversation skills

In deze lessen in gespreksvaardigheden slaan Kontessa Legaki (Psycholoog MSc) en Leonie der Kinderen (Dramatherapeut) de handen ineen en nemen de participanten mee in theorie en oefening rond de dialoog.

Tarieven en vergoeding

Hier vind je alle informatie over tarieven van events, coaching, therapie en cursussen. Tevens wordt beschreven hoe je aanspraak kunt maken op vergoeding voor vaktherapie vanuit de aanvullende verzekering.

Consent

[ENG] Dit artikel gaat over seksuele toestemming: consent. Het komt voort uit een samenwerking tussen Consent Matters Maastricht en Centrum Vaktherapie. Een reflectie op je (intieme) grenzen.

Open Mindfulness Meditation

Centrum vaktherapie nodigt je van harte uit om op zondagochtend met ons mee te mediteren! Deze bijeenkomsten zijn voor mensen die graag samen willen mediteren en geïnteresseerd zijn in mindfulness.