Free School

The Free School is een project door Centrum Vaktherapie waarin gepassioneerde ‘gastdocenten’ workshops of lezingen over diverse onderwerpen verzorgen. Deze bijeenkomsten zijn op donatie basis en voor iedereen toegankelijk. Wil je weten wat voor Free School workshops op het programma staan? Kijk dan in de agenda.

Concept Inspiratie

Een paar jaar terug in een klein dorpje aan de kust van GOA (India) bestond er een kosthuis met de naam woodstock. Er lagen verschillende hutten rond een plein, en in het midden van dit plein werd ‘The Free School’ georganiseerd, toeristen en de lokale bevolking konden zich inschrijven om lessen te geven in wat ze maar wilden. Het was prachtig, je kon gewoon binnen lopen wanneer er een les plaats vond die je interessant vond. Op deze manier heb ik zowel lessen gevolgd als gegeven en een hoop enthousiaste mensen ontmoet die het leuk vonden om hun kennis en passie te delen. Een idee dat het waard is om ook in Maastricht plaats te vinden.
– Leonie der Kinderen
.

Wie geven de lessen?

xxx-large

De lessen worden gegeven door mensen die gehoord hebben van de Free School, soms door zelf een les gevolgd te hebben. Deze mensen hebben zelf interesse in het delen van hun passie of kennis met anderen. Er zijn mensen geweest die lesgaven over hun hobby, interesse of beroep. We hebben jonge leraren, oude leraren, koppels leraren en leraren met diverse nationaliteiten mogen ontvangen!


  • Community

    Mensen voelen zich verbonden door samen te leren in deze lessen. Ze dansen samen, gaan de dialoog aan, doen samen oefeningen en leren elkaar kennen binnen deze gevarieerde activiteiten.

  • Learning

    De leraar deelt kennis en leert de deelnemers vaardigheden aan. Ik heb geleerd over poëzie, dans, de geschiedenis van Rwanda, mindfulness, yoga en nog veel meer!

  • Sharing

    Het is prachtig om te zien hoe zo veel mensen de onderwerpen die zij bijzonder vinden willen delen met anderen. Het is ook prachtig om te zien hoe de participanten hun kennis en feedback delen met de leraren.

Free School Programma