Voor wie is Mindfulness?

Mindfulness is geschikt voor iedereen die met mèèr aandacht wilt leven. Het is niet nodig om ervaring te hebben met meditatie of aandachtsoefeningen, je hoeft niet religieus te zijn of affiniteit met boeddhisme te hebben. Mindfulness gaat over met meer aandacht, mededogen en compassie in het leven staan.
Mindfulness kan een bijdrage leveren aan het leren omgaan met emoties, leren minder te piekeren, meer bewust te leven, meer momenten van rust te vinden en anders om te gaan met stress.
Bepaalde klachten kunnen worden verminderd met behulp van mindfulness, of je leert anders omgaan met met de klachten van bijvoorbeeld:

– werkstress of burn-out
– omgaan met pijn chronische pijn en acceptatie van chronische ziekte
– piekeren of negatieve gedachtes
– somberheid of depressie, vooral op het gebied van terugvalpreventie
– angst- en spanningsklachten
– lichamelijke klachten die stress gerelateerd zijn

Wat levert de training op?
Na de training heb je meer inzicht in hoe jij met moeilijkheden in het leven om gaat. Door een stapje terug te doen creëer je de ruimte voor jezelf om meer bewuste keuzes te maken die beter bij jou passen. Je krijgt zicht op hoe stress-mechanismen bij jou werken en hoe je anders kunt reageren op momenten van stress in je dagelijks leven.
Dit is wat deelnemers aangeven na het volgen van de training:

– Makkelijker omgaan met uitdagingen;
– Beter kunnen concentreren;
– Meer & vaker in Balans;
– Vaker genieten;
– Beter uitgerust;

Mindfulness wordt in sommige situaties tijdelijk afgeraden. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer iemand in een ernstige crisis verkeerd, bijvoorbeeld een echtscheiding. Dan kan het beter zijn om eerst de (oorzaken van) problemen aan te pakken. Ook bij (ernstige) verslavingsproblematiek, psychosen of andere psychische ziekten kan mindfulness tijdelijk worden afgeraden. Overleg hierover met uw huisarts en mindfulnesstrainer voordat u met een training start.
Aanmelden en meer informatie via info@nullcentrumvaktherapie.nl