Sirik de JongWat je soms in het muziektherapeutische proces beleeft in 10 seconden, is vaak niet te beschrijven met 1000 woorden.”Sirik

Mijn naam is Sirik de Jong en ik ben afgestudeerd muziektherapeut sinds 2013. Na een aantal jaar als verzorgende IG te hebben gewerkt in de ouderenzorg, besloot ik om de opleiding muziektherapie aan de Hogeschool Zuyd te gaan volgen.
Muziek heeft mij altijd geboeid en veel voor mij betekent. Omdat ik zelf bekend ben met de helende werking van muziek, was de keuze voor de opleiding muziektherapie snel gemaakt.

Tijdens de opleiding muziektherapie heb ik onder andere stage gelopen in een Regionaal Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (RCGGZ Weert) en in het Kennis en Behandelcentrum Ouderen in Amstelveen (Zonnehuisgroep).
Gedurende deze stages heb ik ervaring opgedaan met mensen met verschillende psychiatrische en psychogeriatrische problemen.
Momenteel volg ik na een jarenlange interesse en beoefening de opleiding tot mindfulness trainer. Het komende jaar ga ik de master in muziektherapie volgen, om meer kennis en onderzoeksmogelijkheden te genereren voor Centrum Vaktherapie en mezelf te ontwikkelen als vaktherapeut.


 

Kennismaking

Zelf een therapeut of coach kiezen is niet makkelijk via een website. Binnen Centrum Vaktherapie is de drempel om kennis te maken met leden van ons team heel laagdrempelig. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend en je bent van harte welkom om binnen te lopen bij verschillende open activiteiten zoals de improv group, the free school, skillslab of onze mindfulness avonden. We horen graag van je!