Over ons

Begin 2015 hebben wij, Sirik de Jong en Leonie der Kinderen (en destijds samen met de zeer gewaardeerde Casper Maas) Centrum Vaktherapie opgericht. In de loop der jaren zijn we inspirerende samenwerkingen aangegaan met andere zorg-professionals die dezelfde visie en waarden delen en die zich thuis voelen binnen ons centrum. Dankzij onze verschillende achtergronden en kwaliteiten vullen we elkaar aan en kunnen we een breed scala aan behandelmogelijkheden en inspirerende evenementen aanbieden. Sinds de oprichting van Centrum Vaktherapie is ons enthousiasme alleen maar toegenomen, de co-creatie binnen centrum verrijkt ons in zowel onze persoonlijke als professionele ontwikkeling.

Maak kennis met ons

Kernteam

Leonie der Kinderen
Dramatherapeut
Gerard Bekker
Coach
Sirik de Jong
Muziektherapeut

Doelstellingen

Wij zetten ons in om een groot netwerk van toegewijde en professionele hulpverleners op te bouwen, om zo de kwaliteit en continuïteit van onze zorg te verbeteren. Dit doen we door contact te onderhouden met andere zorgprofessionals in Maastricht. In samenwerking met andere organisaties zoals Hogeschool Zuyd dragen we bij aan onderzoek binnen Vaktherapie. Wij vinden een persoonlijke benadering erg belangrijk en maken het jou graag zo makkelijk mogelijk om met ons in contact te komen. Daarom organiseren we veel leuke en inspirerende activiteiten waar je aan kunt deelnemen.

Binnen ons activiteiten- en behandelaanbod maken we vaak gebruik van kunstvormen. Theater, muziek, dans en beeldende kunst zijn al eeuwenlang manieren om uitdrukking te geven aan persoonlijke en maatschappelijke onderwerpen. Belangrijke maatschappelijke thema’s kunnen via kunst worden aangekaart èn beïnvloed. Zo brengen wij sociaal-maatschappelijke veranderingen teweeg en tegelijkertijd groeien wij in onze ontwikkeling als mens.

Kernwaarden

Vaktherapie is multi-methodisch en gebaseerd op verschillende psychotherapeutische stromingen zoals: (cognitieve) gedragstherapie, cliëntgerichte therapie en cognitieve-neurowetenschappen. Wij vinden het belangrijk om evidence-based te werken. Dit betekent dat de behandelingen die wij aanbieden gebaseerd zijn op de nieuwste en beste beschikbare wetenschappelijke onderzoeken, afgestemd op jou specifieke behoeften.
De therapeutische relatie staat hierbij centraal, we geven de behandeling altijd in samenspraak vorm. We vinden het belangrijk om naar jou als geheel te kijken en niet alleen naar je klachten of symptomen. In plaats van alleen te focussen op het verminderen van de problemen, kijken we ook naar lichamelijke, geestelijke en psychische factoren en naar je sociale netwerk, geschiedenis, achtergrond en levensovertuigingen.