Open Mindfulness Meditation

Centrum vaktherapie nodigt je van harte uit om op zondagochtend met ons mee te mediteren! Deze bijeenkomsten zijn voor mensen die graag samen willen mediteren of mindfulness willen beoefenen. Je hoeft je niet aan te melden, je kunt gewoon binnenlopen.

Mindfulness is een meditatievorm met zijn wortels in het Boeddhisme. De laatste 30 jaar zijn ook wetenschappers de waarde van mindfulness gaan inzien op het gebied van gezondheidszorg en stress-reductie. Door mindfulness te beoefenen ontwikkelen we een open en accepterende houding naar onszelf en naar wat zich in ons leven aandient. Door deze open, aandachtige en vriendelijke houding kunnen we anders omgaan met de moeilijkheden die we tegen komen in ons leven. Voel je vrij om eens kennis te komen maken (ervaring met mindfulness of meditatie is niet nodig), of om je beoefening te verdiepen samen met anderen!


Image
• Wanneer?

Elke zondag om 10 uur tot 11 uur vindt een meditatie bijeenkomst plaats. De meditatie duurt drie kwartier in totaal.

Image

De sessies zijn op donatie basis, je kunt dus een vrije gift achterlaten.
De bijeenkomsten worden geleid door Sirik de Jong.

Image
• Wat neem je mee?

in onze ruimte zijn meditatiekussens, yogamatjes en dekentjes aanwezig. Je hoeft dus alleen maar aan de donatie te denken.

Over de begeleider:

Sirik beoefend al jaren mindfulness en integreert elementen hiervan in zijn werk als muziektherapeut in Maastricht. Binnen Centrum Vaktherapie kun je begeleid worden in het ontwikkelen van de vaardigheden uit mindfulness. Ook organiseert Sirik al een aantal jaar een deze open mindfulness groep, om samen met anderen deze krachtige methode te beoefenen.

Sirik de Jong – Vrijgevestigd muziektherapeut