Fanny Bekx

Linkedin


“Dans is mijn passie en ik ben ervan overtuigd dat ik met dit medium een belangrijke bijdrage kan leveren aan het beter leren begrijpen van het eigen functioneren en het opdoen van waardevolle plezier- en succeservaringen in het dagelijkse leven.”(+31) 622 328 501Bel ons gerust!

Dans Therapeut


In 2016 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Creatieve Therapie aan de Zuyd Hogeschool te Heerlen, met als specialisatie Dans- en Bewegingstherapie.

Tijdens mijn studie heb ik ervaring mogen opdoen in het werken met uiteenlopende doelgroepen en problematiek.
Variërend van angst- en stemmings klachten, persoonlijkheidsproblematiek, autisme, ADHD en sociaal-emotionele ontwikkelingsproblemen tot faalangst en stressgerelateerde problematiek. Ik heb hierbij zowel met kind en jeugd, als met volwassenen en ouderen gewerkt. Hierdoor heb ik mijn therapeutische vaardigheden op diverse vlakken en niveaus kunnen ontwikkelen.

Tijdens mijn afstuderen ben ik me samen met mijn toenmalige scriptiepartner gaan richten op het ontwikkelen van een training waarbij het leren omgaan met stress via dans en beweging centraal stond. Met een succesvol resultaat! Hier kijk ik met trots en plezier op terug.

Momenteel richt ik me binnen Centrum Vaktherapie op het aanbieden van individuele  therapeutische behandeling voor verschillende doelgroepen.

Hier zal eveneens de ontwikkelde stressmanagement training vanuit dans- en bewegingstherapeutische interventies worden aangeboden. Toegankelijk voor zowel studenten die op school belemmerd worden door stress, als voor bedrijven die hiermee te maken hebben op de werkvloer.Hiernaast ben ik als ZZP’er werkzaam bij een bedrijf in Maastricht waar diverse (creatieve) begeleidingstrajecten worden aangeboden voor kinderen, jeugdigen en jongvolwassenen. Hier  verzorg ik lichaamsgerichte begeleiding in de behandeling van diverse problematiek. Tevens zal de ontwikkelde stressmanagement training er worden aangeboden, toegankelijk voor werknemers daar.

Tenslotte ben ik in contact gebleven met Zuyd Hogeschool. Ook hier worden de mogelijkheden geëxploreerd voor het aanbieden van stressmanagement via beweging. De training zal dan worden ingevoegd binnen het lopende cursusaanbod van het Studieloopbaancentrum daar. Deze zal hier toegankelijk zijn voor het geheel aan studenten van Zuyd Hogeschool. 

Om het afstudeerproduct nu na mijn studie op verschillende manieren te mogen zien uitbouwen en voortbestaan, vind ik enorm bijzonder! 

Bij het geheel van bovenstaande werkzaamheden draag ik met behulp van dans- en bewegingstherapeutische interventies bij aan de bevordering van het algehele fysieke, sociale en emotionele welzijn. Zo help ik mensen als het ware te landen in hun eigen lichaam en het contact met het eigen lijf te verstevigen. Altijd op een creatieve, lichaams- en ervaringsgerichte manier. Met veel ruimte en aandacht voor oordeelloze, persoonsgerichte benadering, spelenderwijs onderzoeken/leren en kennismaking met dans en beweging als krachtig middel voor herstel.